قصه‌گویی و گوش سپردن به قصه‌ها همواره یکی از مهم‌ترین و رایجترین راههای انتقال تجربه بوده و در میان اقوام مختلف ایرانی، قصه‌ها همچون گنجینه یا میراثی گران‌بها به نسل‌های بعد منتقل شده است. در نگاه آموزشی، تربیتی و پرورشی هم می‌توان نقش برجسته‌ای برای قصه درنظر داشت چرا که بسیاری از مسائل مهم در حوزه تعلیم و تربیت کودکان و نوجوانان را می‌توان با استفاده از قصه‌گویی ارائه کرد.

از این‌رو کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان به عنوان پرچم‌دار قصه‌گویی در ایران با هدف ترویج فرهنگ قصه‌گویی و تربیت مخاطب کنشگر، اقدام به تاسیس انجمن قصه‌گویی کرده است و در حوزه قصه‌گویی، قصه‌پژوهی، فعالیت‌­های قصه‌­محور، ترویج و آموزش قصه‌­گویی و نیز ساماندهی قصه‌­گویان زیرنظر معاونت فرهنگی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان­ فعالیت می‌کند. انجمنی که با حضور چهره‌های شاخص حوزه به عنوان متولیان، کوشش می‌کند تا ضمن ارائه طرح ‌درس‌های مدون برای پرورش استعدادهای بالقوه، چتری برای حمایت از قصه‌گویان در 31 استان کشور باشد.

 


 

  • 1400/01/21 - 13:37
  • تعداد بازدید: 138
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه

جشنواره بیست وسوم قصه گویی در کانون لرستان کلید خورد

نخستین نشست برنامه ریزی مرحله استانی بیست و سومین جشنواره قصه‌گویی با حضور مدیرکل و اعضای شورای فرهنگی درکانون پرورش فکری لرستان برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی اداره کل کانون لرستان: امروز21 فروردین 1400، نخستین نشست برنامه ریزی مرحله استانی بیست و سومین جشنواره قصه‌گویی با حضور مدیرکل و اعضای شورای فرهنگی در لرستان برگزار شد.
درآغاز این نشست محمدجوادمحمدی مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان لرستان گفت: قصه‌گویی یکی از واسطه های خوب برای تاثیرگذاری بر روی کودکان ونوجوانان و همچنین فرصتی مناسب برای معرفی بیشتر کانون در سطح جامعه است.
وی با اشاره به اهمیت تبلیغات و اطلاع رسانی گفت: از ظرفیت‌های فضای مجازی با همکاری ومشارکت سایر دستگاه‌های دولتی برای حضور قصه گویان برتر استان استفاده شود.
محمدی اضافه کرد: بیست‌وسومین جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان به دلیل شیوع بیماری کرونا، به صورت مجازی برگزار خواهد شد و علاقه‌مندان در حوزه‌های مختلف می‌توانند با مراجعه به پایگاه جشنواره به نشانی www.kanoonfest.ir نسبت به ثبت‌نام و ارسال آثار خود اقدام کنند.
در ادامه دبیر اجرایی جشنواره در خصوص چگونگی انجام وظایف همکاران دست اندرکار، شیوه مکاتبات و برگزاری نشست‌های آتی مطالبی مطرح کرد و درادامه اعضای شورای فرهنگی نکته نظرات خود را بیان داشتند و مسئولیت های همکاران دراجرای جشنواره مشخص شد.
گفتنی است: فرآیند اجرایی جشنواره از ۲۵ فروردین ۱۴۰۰ آغاز شده و مرحله پایانی آن در آذر امسال و همزمان با شب یلدا برگزار خواهد شد.
براین اساس: بخش ملی شامل اجرای زنده‌ (مجازی) قصه‌گویی از سوی دختران و پسران (۱۲ تا ۱۸ سال)، زنان و مردان (۱۸سال به بالا) و مادربزرگ‌ها و پدربزرگ‌ها در سه بخش «قصه‌هایی برای کودکان»، «قصه‌هایی برای نوجوانان» و «قصه‌هایی برای بزرگسالان» و بخش بین‌الملل شامل رقابت صحنه‌ای (مجازی) قصه‌گویان برگزیده‌ی ۲۲ دوره جشنواره قصه‌گویی در مراحل منطقه‌ای، ملی یا بین‌الملل، قصه‌گویان و مجریان حرفه‌ای دارای سابقه اجرا در رسانه ملی و تئاتر کشور و قصه‌گویان منتخب سایر کشورها، دو بخشی است که همانند گذشته و با تغییراتی جزیی برگزار خواهد شد.

کلمات کلیدی

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *

شخصی سازی

انتخاب حالت کور رنگی

انتخاب رنگ

اندازه فونت